2010. január 26., kedd

japán "horoszkóp"

Akik elolvassák az alábbi cikket: http://karcolat.hu/cikkek/mitologia/babonas_japanok, azok sok érdekességet megtudhatnak a különböző mangák és animék alkotóinak kultúrális szokásairól és babonáiról.
Ezek egyike a vércsoport kérdése. Én 0-ás, pozitív vércsoporttal születtem, lássuk hát, hogy nekem mit ír a cikkhez linkelt oldal:

Az "AB" csoporthoz hasonlóan, intenzív érzelmi életet él azzal a különbséggel, hogy nem rendelkezik olyan kifinomult alkalmazkodóképességgel. Ezt inkább partnerétől várja el. Szinte állandóan kapcsolatot keres másokkal, de ebben nem csak érzelmei befolyásolják, hanem az ésszerűség - sokszor a számítás is. Munkatársaival, lakóhelyi környezetével is szinte pillanatok alatt közvetlen, jó kapcsolatot tud kiépíteni. Ez a kapcsolatteremtő készség segíti az üzleti életben is. Feltűnően sok "0" vércsoportú férfi és nő dolgozik az üzleti szférában. Sok film-, tévésztár is e csoportba tartozik, mivel a művészi tehetség keresztülvitele erővel és jelentős mértékű gyakorlati érzékkel párosul. Üzleti szimata úgyszólván sohasem hagyja cserben, tevékenykedjen akár művészként akár üzletemberként. A szinte félelmetes erejű energiája, aktivitása a gyökere a siker utáni vágyának. Állandóan mozgásban van, nem hagyja magát nyugodni. Mindig a sikerhez, elismeréshez vezető lépcső következő fokára szeretne lépni. Céljait mindig szem előtt tartja, és képes mindent ennek alárendelni. Sohasem adja fel. Ha a körülmények folytán kénytelen előrehaladását szüneteltetni, ha zöld utat kap, visszafojtott energiái szinte robbannak. A szerelemben általában sikeres. Csak addig engedi át magát az érzelmeknek, amíg a kapcsolatnak valamilyen praktikus haszna is van; így szinte elérhetetlen számára, hogy egy szerelmet teljes intenzitással éljen át. Kedvezőtlen esetben az ész elnyomja nála az érzelmeket, s ilyenkor képes érdekházasságot kötni - persze a partnerét ilyenkor is biztosítja érzelmeiről.

Természetesen mint minden ilyen esetben, vannak olyanok, amik betalálnak, és vannak, amik nem. Bár érdekes, mert ez főleg az ember jövőképét vetíti előre, kapcsolatainak alakulását, a munkahelyéhez fűződő viszonyát, és nem csak általános jellemzőit.
Akit érdekel, az itt utánanézhet a sajátjának: http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/vercsop.html

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése