2011. december 9., péntek

szakdoga, BKF, érteklés

És hogy előző bejegyzésemmel ne csak a levegőbe beszéljek, íme a szakdolgozati értékelő lapom. Tudtam, hogy meg van még valahol, azonban miközben a projektem finishével foglalkoztam, konkrétan szembejött egy mappában, nem hagyhattam hát ki, hogy el ne olvassam. Bevallom, egyáltalán nem emlékszem, hogy ilyen remek bírálatot kaptam. Szó szerint idézem:


"Szöveges értékelés:


Ha azt írnám, hogy nem kellett némi bátorság, ahhoz, hogy elvállaljam ezt a dolgozatot, hát hazudnék, Kedves Olvasó, de az izgalmas és aktuális téma, valamint a várakozás, hogy mi is lesz ebből a munkából, s a nem is annyira kezdő blogger, hogy fogja olvasóit elvarázsolni, bizony nem hagyott nyugodni. S nem csalódtam, ez egy olyan dolgozat, amit érdemes végigolvasni, sőt…

A dolgozatban a Jelölt egy nagyon aktuális, érdekes, sokak által művelt műfaj, a blogok és a bloggerkedés bemutatását, elemzését, valamint gyakorlati működését tárja az olvasók elé. A Szerző rendkívül alapos munkát végzett, a 6! oldalas bibliográfia önmagáért beszél.

A dolgozat rendkívül jól strukturált, logikus, leíró, elemző és gyakorlati munka egyben. A mű kiemelkedő érdeme, hogy megismerteti az olvasót az internet új útjaival, megmagyarázza a blogokkal kapcsolatos legfontosabb fogalmakat, katalogizálja azokat, rámutat gyakorlati jelentőségükre is. Szenzációs az ötlet, hogy a dolgozat megírásához és publikálásához saját témáját hívja segítségül a Szerző, s indít a szakdolgozat kapcsán egy blogot, melyen nemcsak a konzulense kommentelt. Kiemelt figyelmet érdemel, egyben oldja a szokásos szakdolgozati egyhangúságot, hogy minden fejezetét a Jelölt egy „blogbejegyzéssel” indítja, ezzel is maximálisan ráhangolva az Olvasót a blogok világára, s egyben bemutatva, hogy nemcsak értekezni tud a témáról.

A Szerző kiválóan használta fel az iskolában szerzett és a gyakorlati életből kapott tudást, s ötvözte azokat. Fontos szempontként értékelem, hogy a blogok létrehozása és működtetése számára nem pusztán technikai, hanem kommunikációs, sőt érzelmi kérdés is. Ez azt mutatja, hogy nem volt hiábavaló az a két év, amit az iskolában eltöltött.

A Szerző nem elégedett meg egy-két forrás felhasználásával, a definíciók és összefüggések értelmezéséhez több szerző, akár ellentmondó véleményét is bemutatja. Kiemelten informatívak és tanulságosak pl a 6. fejezet definíciókeresései és a 7. fejezet fogalom meghatározásai. A legizgalmasabb azonban a 8. fejezet, amelyben kiderül, „ízlik-e a puding”. Ebben a fejezetben a Szerző bemutatja, hogyan is működik mindaz élesben, amiről eddig értekezett. Az eredmény megtekinthető a http://tatika.blog.hu/ linken. Ha a Google-be beírom a „Tátika, blog” kifejezést, nem meglepő módon első helyen szerepel az oldal, de ami fontos, a „blog, szakdoga” kifejezésre is a második oldalon találom az oldalt. Gratulálok!

A dolgozat stílusa, szerkezete, formai megjelenése kiemelkedő, néha kicsit nehezen emészthető, de rendkívül szórakoztató, élményszerű és nagyon átgondolt. Látszik, hogy gyakorlott írástudót tisztelhetünk a Szerző személyében. Ha lenne ilyen verseny, eséllyel indulhatna az évfolyam egyik legjobb dolgozata címért!

Gratulálok a Szerzőnek alapos, tanulságos munkájáért, s az örömért, amit a mű olvasása jelentett, sőt a szórakoztató ismeretterjesztésért, ami jellemzi dolgozatát!"


Hát, őszintén remélem, hogy a mostani munkám sem kap alacsonyabb értékelést.



Csak aztán nehogy hatalmasat zuhanyjak innen.

2 megjegyzés:

ancsi. írta...

gyaaa, pirospötty!:D adja a jóég, hogy én is ilyen értékelést kapjak másfél év múlva :D

Hedgedog írta...

szerintem már most megírnák neked, mert ők is olvassák a blogod, csak nem mernek ennyire nyíltan csodálni :DDD

Megjegyzés küldése